Relatie & Gezin

De Systeemspecialist

Als geregistreerd systeemspecialist bij de NKS, bied ik hulp aan individuen, stellen en gezinnen door middel van relatie- en gezinsspecialistische behandelingen. Ik richt mij op het werken met systemen en bredere sociale contexten. 
Ieder persoon maakt in zijn leven wel veranderingen, gebeurtenissen of verliezen mee, die veel onrust en verdriet kunnen veroorzaken. Deze veranderingen kunnen veel impact op een partnerrelatie en gezinsleven hebben en iedereen gaat er anders mee om. Soms worden de spanning of druk zo zwaar, dat het niet meer hetzelfde voelt. Het gevoel van verbondenheid kan verloren raken. 
Ook kunnen er terugkerende problemen of conflicten binnen de partnerrelatie of het gezin zijn die veel zorgen met zich meebrengen en dat het niet meer lukt om bijvoorbeeld werk of andere belangrijke bezigheden vol te houden. 

Patronen in relaties 

In de gesprekken worden de negatieve patronen gesignaleerd en vervolgens gewerkt om de negatieve patronen structureel te doorbreken, door op een andere manier naar de situatie te kijken. Er wordt gewerkt aan een duurzaam veranderproces waarin men in beweging wordt gezet om het oplossend vermogen te versterken. Hierdoor wordt er een fundament gelegd voor de toekomst om zo beter in staat te zijn met moeilijke situaties om te kunnen gaan. Er wordt gewerkt aan de relatie die de mens met zichzelf heeft en met anderen. Om de aanwezigheid van verbonden voelen weer te laten groeien.


De manier van benaderen is om de ontstane problemen altijd in relatie tot de sociale omgeving te zien, het aanspreken van de gezonde delen van iemand en de mens in zijn context (de totale omgeving waarin iets zijn betekenis krijgt) zien . 

Evenwicht

Als systeemspecialist leg ik het verband tussen gesproken taal en de taal van het lichaam,  versterkt het evenwicht van denken en voelen middels ervarings- en lichaamsgerichte interventies. De inzet van de systeemspecialist is er op  gericht om het systeem zodanig tot veranderen te bewegen dat er een nieuw evenwicht kan worden gevonden. Daarbij weet ik het competent-zijn aan te spreken bij de cliënt zodat deze zich weet te verhouden tot de klachten en problemen. Als systeemspecialist streef ik naar een duurzame verandering door de (wils)kracht van de mens aan te spreken om zo zelf tot eigen gevonden oplossingen voor de problemen te komen. Hierbij worden de gezonde agressie, seksuele energie en humor als vitale levenskrachten gezien en aangesproken. De verschillen in de betrekkingen worden geduid waardoor verdieping in de relatie wordt vergroot en de intimiteit toeneemt.  Daarbij zal ik het vermogen vergroten om in verbinding met de ander, de autonomie te versterken. Daardoor kan men in vrijheid en autonomie, intense nabijheid en verbondenheid ervaren.


inrtact-adv

 
img-steen-420


Individueel

Iedereen kan wel eens wat hulp gebruiken. Misschien heb je het gevoel vast te zitten in bepaalde patronen, of zorgt iets voor pijn en stress. Wat je probleem ook is, we kunnen een op maat gemaakte therapeutische benadering samenstellen om je te helpen.

img-leaf-420


Stellen

Duurzame relaties vragen om zorg, aandacht en eerlijkheid. Door in een veilige omgeving met een therapeut te praten kunnen jij en je partner problemen aanpakken, nieuwe manieren ontdekken om met elkaar in contact te zijn en constructieve manieren leren om te gaan met verschillen.

img-doek-420


Gezinnen & kinderen

Gezinnen staan voor allerlei unieke problemen, die ingewikkelder worden door veranderende technologie, drukke roosters en generatieverschillen. Samen werken we aan open communicatie, het begrijpen van andermans perspectief, het opbouwen van vertrouwen en aan het ontwikkelen van diepere familiebanden.

inRtact

Tel: 06-10110264, SMS-en of appen is mogelijk

Postadres:Bezoekadres:
Kieftsbeeklaan 1, 7607 TA Almelo
Antwoordnummer 721
7670 WH VROOMSHOOP

AGB-code inRtact: 90066542
AGB-code systeemspecialist R. Niks: 90107369

Kvk nummer: 73188360
BTW nummer: NL002121022B87

info@inrtact.nlImpressum    Privacyverklaring    Cookie-instellingen